فواید و مضرات خوردن عسل در دوران بارداری
ما در این مطلب به بررسی خوردن عسل در بارداری، موارد منع مصرف و فواید مصرف عسل در بارداری میپردازیم، با ما همراه باشید.
آیا خانمهای باردار میتوانند عسل بخورند؟
اگر باردارید و میخواهید بدانید که آیا خوردن عسل در بارداری مجاز است یا خیر، پاسخ مثبت است. کالج زنان و زایمان آمریکا عسل را در لیست موارد منع مصرف در بارداری نیاورده است.بسیاری از والدین از این واقعیت آگاه هستند که تا زیر یک سال عسل جزء غذاهایی است که نباید به کودک داد. نوزادان زیر ۱ سال نباید عسل خام بخورند. این منع غذایی به این دلیل است که عسل خام ممکن است دارای باکتری بوتولیسم بوده و این باکتری برای نوزادان مسمومیت غذایی حاد ایجاد میکند. سیستم گوارشی نوزادان زیر یک سال به اندازه کافی رشد نکرده که بتواند باکتری موجود در عسل را کنترل کند، به همین خاطر است که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها توصیه میکند که هیچ بچه زیر یک سال، نباید عسل خام را در برنامه غذاییاش داشته باشد.
با این تفاسیر ممکن است برای والدین این سوال مطرح شود که آیا قوانین مشابه منع مصرف عسل برای نوزادی که هنوز متولد نشده هم وجود دارد؟ آیا خوردن عسل در بارداری ایمن است یا میتواند به نوزاد متولد نشده نیز آسیب برساند؟ دو دلیل اصلی برای ایمن بودن خوردن عسل در بارداری وجود دارد:
۱. سیستم گوارشی یک خانم باردار میتواند باکتری را اداره کند
به خاطر اینکه میکروبیوم گوارشی در یک فرد بزرگسال به خوبی پابرجاست، روده یک فرد بزرگسال بهتر میتواند هاگ کلوستریدیوم را مدیریت کند. فلور محافظی درون روده فرد بزرگسال وجود دارد که از رشد هاگ باکتری جلوگیری کرده و در نتیجه مانع پیشرفت بوتولیسم میشود.فلور محافظ بیشتر، به این معنی است که برای رشد باکتریها فضای کمتری وجود دارد. در بیشتر موارد بوتولیسم نمیتواند درون دستگاه گوارش سالم رشد کند. درست است که سیستم ایمنی یک خانم باردار میتواند در طول بارداری ضعیف شود، اما در حالت نرمال، در یک بارداری سالم هیچ تغییری در فلور گوارشی که به افزایش ریسک بوتولیسم منجر شود، وجود ندارد.
۲. بعید به نظر میرسد سم بوتولیسم به نوزاد منتقل شود
یک مطالعه در سال ۲۰۱۰ در ژورنال پزشکی کانادا توضیح میدهد که احتمالا وزن بوتولیسم برای عبور از جفت و رسیدن به نوزاد بسیار سنگین است. این به این معنی است که حتی اگر یک خانم باردار عسل بخورد و هاگ بوتولیسم را در بدنش داشته باشد، هرگز به جنین نخواهد رسید.همانطور که احتمالا تصور میکنید، بوتولیسم در دوران بارداری بسیار نادر است، بنابراین برای دکترها دشوار است که اثرات باکتری را بر روی زنان باردار و جنین آنها مطالعه کنند.
با این حال، با توجه به این حقیقت که سموم بوتولیسم نمیتوانند از طریق جفت عبور کند، گزارشها شده زنانی که در دوران بارداری بوتولیسم داشتند، هیچ اثر منفی بر روی جنین شان مشاهده نشده است.
چند نکته
در حالی که عموما خوردن عسل در بارداری ایمن تلقی شده است، اما اگر یک خانم باردار دارای هر گونه اختلالات گوارشی مانند کرون یا سندرم روده تحریک پذیر باشد، بهتر است اقدامات احتیاطی بیشتری در مورد خوردن عسل در طول دوران بارداری خود داشته باشد و با پزشک درباره آنچه که در رابطه با عسل و هر گونه افزایش خطر ابتلا به عفونت توصیه میکنند، مشورت کند.چه اختلال ایمنی و یا چه اختلال ساختاری، هر شرایطی که دستگاه گوارش و یا فلور را با اختلال مواجه کند و یا اجازه کار کردن به طور طبیعی به آن ندهد، میتواند خطر ابتلا به بوتولیسم در یک خانم باردار را افزایش دهد.
اگر میخواهید مقدار زیادی عسل را به عنوان بخشی از رژیم غذایی معمولتان بخورید بهتر است با پزشک مشورت کنید.
اگر تصمیم به خوردن عسل در دوران بارداری دارید، حتما از پاستوریزه و سالم بودن عسل مطمئن شوید. اگرچه عسل خام در طول دوران بارداری ایمن شمرده شده، اما احتیاط حکم میکند که ابتدا از سالم و پاستوریزه بودن آن مطمئن شوید و سپس آن نوش جان کنید.
علاوه بر موارد ذکر شده خوب است به یاد داشته باشید که عسل در وهله اول از شکر تشکیل شده است، بنابراین به وزنتان در طول دوران بارداری نگاهی بیندازید، اگر دکتر توصیه کرده که از قند اضافی اجتناب کنید و یا شرایطی مانند دیابت بارداری دارید، باید مصرف منابع قند را محدود کنید.
آیا خوردن عسل فواید سلامتی هم دارد؟
با تمام این صحبتها در مورد عسل و بوتولیسم، ممکن است به این فکر کنید که آیا خوردن عسل اصلا ارزش ریسک کردن را دارد یا نه؟ آیا هیچ گونه فواید سلامتی برای خوردن عسل وجود دارد یا باید از آن هم اجتناب کنیم؟در واقع فواید متعددی در مصرف عسل وجود دارد. اگرچه به طور کلی، عسل به عنوان یک منبع غذایی غنی از ویتامین در نظر گرفته نمیشود، اما هنوز هم، چنین تصور میشود که برخی از مزایای تغذیه ای را شامل میشود.
مطالعات محدود نشان دادهاند که خوردن عسل میتواند به شرایطی مانند آسم کمک کند و به التیام زخمها و درمان سرفه و گلودرد نیز کمک میکند. می توان از عسل در پخت و پز استفاده کرد و به دسرهای شیرین طعمی لذت بخش داد. در نهایت اجازه دهید این واقعیت را فراموش نکنیم که عسل خوشمزه است و میتواند انواع زیادی از طعمها را براساس تنوع محلی زنبورها و گیاهان داشته باشد.
چرا عسل خطرناک است؟
طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، خطر اصلی خوردن عسل این است که چون عسل یک ماده غذایی خام است، حاوی باکتریهایی است که میتوانند منجر به ایجاد بوتولیسم شود. بوتولیسم بیماریای است که منجر به فلج بدن شده و عامل ایجاد کننده آن سمی است که توسط باکتری کلوستریدیوم بوتولینوم تولید میشود. بوتولیسم توسط یک باکتری ایجاد میشود که در خاک و گرد و غبار وجود دارد، از این رو میتوانیم بگوییم که این باکتری تقریبا همیشه در اطراف ماست. این باکتری در تمامی سطوح خانگی حتی پس از تمیز کردن، نیز وجود دارد. این شرایط فقط برای نوزادان مشکل به وجود میآورد و برای کودکان و بزرگسالان این باکتری معمولا مضر نیست و نشانههای بیماری بوتولیسم را ایجاد نمیکند.طبق تحقیقات انجام شده، عسل حاوی این باکتری است و اگر نوزادان زیر یک سال آن را بخورند، باکتری به طور مستقیم به سیستم گوارش آنها وارد میشود. روده نوزاد همانند یک فرد بزرگسال رشد نکرده و حاوی باکتریهای خوب برای کنترل باکتریهای بد و یا باکتریهای تابع سیستم ایمنی برای مبارزه با باکتریهای بد نیست. بنابراین هنگامی که باکتری در داخل سیستم گوارش نوزاد قرار میگیرد به راحتی میتواند رشد و سم بوتولیسم را تولید کرده و در نهایت علایم آن را ایجاد کند.
نتیجه گیری
آگاهی از رژیم غذایی بارداری مهم است. اگر مطمئن هستید که تغذیه شما میتواند به تامین همه ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز شما و جنین دلبندتان کمک کند، هیچ دلیلی وجود ندارد که خوردن عسل در بارداری را متوقف کنید. شما باید از خطر خوردن غذاهای خام در دوران بارداری آگاه باشید چون میتواند حاوی باکتری مضر برای شما و جنینتان باشد، اما خوشبختانه، عسل خام ریسک مشابهی را در بر ندارد.بنابراین اگر از اضافه شدن طعم عسل به چایتان لذت میبرید و یا حتی میخواهید به عنوان یک روش کاملا طبیعی برای تسکین گلو دردتان از آن استفاده کنید، با خیال راحت عسل را در مقدار متعادل در برنامه غذاییتان قرار دهید.
منبع: سایت ستاره
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}